AMSTERDAM – De Raad van Toezicht van de Publieke Omroep Amsterdam (POA) – van onder meer AT5, SALTO en de Amsterdamse editie van FunX – heeft John Olivieira aangesteld als ad-interim bestuurder. Olivieira neemt hierdoor automatisch zitting in de directie van AT5. Hij doet dat naast David Vink, die tevens verantwoordelijk is voor NH Media.

Jef Hofland, voorzitter Raad van Toezicht van POA: “Vanuit POA streven we naar een meer transparante en simpele organisatiestructuur. De nieuwe ad-interim bestuurder krijgt als taak mee om POA met al haar merken klaar te maken voor de toekomst. Maar ook om de samenwerking met NH Media te optimaliseren en transparanter te maken. Wij zien in John Olivieira een uitstekende kandidaat om ons hierin te ondersteunen. Op dit moment voeren we diverse aanpassingen door in onze governance. Zo zullen de statuten van POA worden gewijzigd waarbij de voorkeursleden van zowel AVRO TROS en NH Media zullen komen te vervallen. Voor de afstemming met NH Media zal dan vaker gezamenlijk met de Raad van Toezicht van NH Media worden vergaderd. Tevens zal een procedure worden gestart om de eerder ontstane vacante posities binnen de Raad van Toezicht in te vullen. Uitgangspunt bij de aanstelling is om aan de wens van de gemeente Amsterdam gehoor te geven de leden van de raad een afspiegeling te laten zijn van de veelzijdigheid van bewoners van de stad.

John Olivieira: “Ik kijk uit naar de samenwerking met de mensen van POA en hun prachtige merken als SALTO, FunX, concertzender en AT5. In het bijzonder kijk ik binnen AT5 uit naar de samenwerking met David Vink. Eén van mijn opdrachten is om de governance en organisatiestructuur goed te regelen en AT5 en SALTO toekomstproof te maken. Ik geloof sterk in verbinden en samenwerken.  AT5 is een fantastisch merk met een mooi platform, dat wat mij betreft meer aandacht mag krijgen.”

Olivieira werkte eerder onder andere voor MTV Networks en Sanoma. Hij is partner van journalistiek blockchain platform Publicism. Afgelopen twee jaar werkte Olivieira als strategisch consultant bij journalistiek organisatie NDC Mediagroep.